Bonifaciusschool

Functie:

Basisschool

Architect:

FARO architecten, Hugo de Clerq

Adres:

Paradijslaan 11

 


 

Schoolgebouw uit 2011 van FARO architecten. Het gebouw is duidelijk van deze tijd , maar verwijst tevens terug middels historische elementen als metselwerk muren met bogen en poorten. De naam Bonifacius is in grote letters in metselwerk opgenomen in een robuuste muur. Het gebouw is uiterst compact en zeer zuinig met energie. Binnen is het interieur fris en geluidsarm uitgevoerd.

 

Ontstaan

De Sint Bonifaciusschool bestaat als sinds 1880. De voormalige St. Bonifaciusschool, is in verschillende bouwdelen tussen 1910 en 1937 gebouwd, ligt in dezelfde rooilijn als de kerk.

Naast het bestaande schoolgebouw is een moderne nieuwe school gebouwd. In 2006 kreeg FARO architecten de opdracht voor een deel van het centrum van Alphen aan den Rijn. Het eerste gebouw van dit plan is de Rooms Katholieke Basisschool Bonifacius. Het is gereed gekomen in 2011.

Nieuwbouw

De ruimtes zijn flexibel te gebruiken door verschillende gebruikersgroepen. Een van de eisen was dat het gebouw minimaal 75 jaar moet meegaan en is daarom solide en duurzaam gematerialiseerd.
De gebruikers, het team en de kinderen, maar ook de omwonenden zijn intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van het ontwerp.