Nieuwe reeks cursus “Snap je Stad” 2024

CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen a/d Rijn,  organiseert in maart 2024 weer  een nieuwe cursusreeks in het kader van “Snap je Stad!”. Vele honderden Alphenaren gingen je voor bij deze cursus, die je een nieuwe kijk op je eigen omgeving geeft. Een must voor iedereen die meer van zijn eigen stad wil snappen. Nieuwsgierig? Meld je snel aan via het aanmeldformulier.

In het prachtige Parkvilla vertellen de gidsen van CAS in 4 avonden over het ontstaan en de groei van Alphen, van eind 19e eeuw tot nu. Van historische dijkstraten tot het vernieuwde centrum, van Rijn tot Zegerplas, van Diamantflat tot Burggooi, van Oudshoornseweg tot N11  en van nieuwbouwwijken tot prachtige monumenten: ze komen allemaal langs.

Er wordt veel terug- en soms vooruit gekeken.  Daarbij introduceert CAS op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij vooral de link met lokale voorbeelden gelegd wordt. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen en van Nederland beter kennen en begrijpen. En zelfs verbanden te leggen tussen economie, kunst, samenleving en architectuur.

Je gaat zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En dat er een hoop moois is verdwenen, maar gelukkig ook gebleven en is bijgekomen. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. De organisatie gaat uit van een leuke interactie met de cursisten en heeft weer veel nieuwe dingen te vertellen.

De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op woensdag 13 maart, 20 maart, 27 maart en 3 april 2024. De avonden beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in het prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren tot ongeveer 22.30 uur (met een koffiepauze halverwege).

Deelname aan de cursus kost € 35,-. Koffie of thee en roze koeken tijdens de pauze op alle avonden zijn bij deze prijs inbegrepen.  Leuk voor jezelf, met vrienden of om kado te doen.

Je kunt je voor deze cursus opgeven via www.casalphen.nl.

Wat: Cursus “Snap je Stad”
Waar: Parkvilla, Park Rijnstroom
Wanneer: woensdag 13, 20 en 27 maart en 3 april 2024
Hoe laat: 20.00 – 22.30 uur
Wat kost het: €35,-

386449584_082bee063d_o

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren