Cursus “Snap je Stad” 2020

Vier avonden boordevol interessante verhalen over Alphen! Meld je hier aan: aanmeldformulier

“Hoe hebben ze die flats in Ridderveld nou toch kunnen verzinnen?”,
“Waarom mag ik niet met mijn auto over de Alphense brug?”,
“Is het stadhuis nou mooi of lelijk?”,
“Wat doen die Romeinse tempels in Burggooi?”,
“Mooi die jaren-dertig woningen, maar in de jaren dertig was het toch crisis?”,
“Waarin lijkt Alphen op andere steden, en wat zijn de verschillen?” en “Is Alphen nou een dorp of een stad?” 

Allemaal vragen die langskomen in de cursus Snap je Stad die CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen aan den Rijn) in het voorjaar geeft.  Vragen die je na afloop zelf kunt beantwoorden. Door foto’s, plattegronden en vooral verhalen en toelichtingen komt Alphen tot leven en realiseer je je beter waar je dagelijks rondloopt en waarom onze stad eruit ziet zoals het eruit ziet. We behandelen iedere cursusavond een periode met veel voorbeelden uit Alphen en uit de rest van de wereld.

De stedelijke ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn loopt daarbij als een rode draad door de cursus heen. We kijken veel terug en soms vooruit.  Daarbij introduceren we op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij we steeds de link met lokale voorbeelden leggen. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen en van Nederland beter kennen en begrijpen. En zelfs verbanden te leggen tussen economie, kunst, samenleving en architectuur. We laten zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En dat er een hoop moois is verdwenen, maar gelukkig ook gebleven en is bijgekomen. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. We rekenen op een leuke interactie met de cursisten.

De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op woensdagavond 4, 11, 18 en 25 maart 2020. De lezingen beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in de prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren ongeveer 2 uur (met een korte pauze).  Deelname aan de cursus kost € 35,-. Koffie of thee en roze koeken tijdens de pauze op alle avonden zijn bij deze prijs inbegrepen.  Je kunt je voor deze cursus opgeven via het aanmeldformulier.

Wat: Cursus “Snap je Stad”
Waar: Parkvilla, Park Rijnstroom
Wanneer: woensdag 4, 11, 18 en 25 maart 2020
Hoe laat: 20.00 – 22.15 uur
Wat kost het: €35,-

386449584_082bee063d_o

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren