Cursus “Snap je Stad” 2019

De gemeente Alphen aan den Rijn bestaat in de huidige vorm in 2019 5 jaar. Een mooi moment om terug en vooruit te kijken. En om vragen te beantwoorden. Zoals:
“Hoe hebben ze die flats in Ridderveld nou toch kunnen verzinnen?”, 

“Waarom mag ik niet met mijn auto over de Alphense brug?”,
“Is het stadhuis nou mooi of lelijk?”, 
“Wat doen die Romeinse tempels in Burggooi?”,  
“Mooi die jaren-dertig woningen, maar in de jaren dertig was het toch crisis?”, 
“Waarin lijkt Alphen op andere steden, en wat zijn de verschillen?” en “Is Alphen nou een dorp of een stad?” 

Allemaal vragen die langskomen in de cursus Snap je Stad die CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen aan den Rijn) in het voorjaar geeft.  Vragen die je na afloop zelf kunt beantwoorden. Door foto’s, plattegronden en vooral verhalen en toelichtingen komt Alphen tot leven en realiseer je je beter waar je dagelijks rondloopt en waarom onze stad eruit ziet zoals het eruit ziet. We behandelen iedere cursusavond een periode met veel voorbeelden uit Alphen en uit de rest van de wereld. 

Het 101-jarig bestaan van de gemeente Alphen aan den Rijn loopt daarbij als een rode draad door de cursus heen. We kijken veel terug en soms vooruit.  Daarbij introduceren we op een praktische manier beroemde architecten en de werken die zij realiseerden, waarbij we steeds de link met lokale voorbeelden leggen. Zo leer je de gebouwde omgeving van Alphen en van Nederland beter kennen en begrijpen. En zelfs verbanden te leggen tussen economie, kunst, samenleving en architectuur.  Zo laten we zien dat ook in Alphen de afgelopen eeuw aansprekende en diverse architectuur gebouwd is, die het verhaal van de groei van deze stad vertelt. En dat er een hoop moois is verdwenen, maar gelukkig ook gebleven en is bijgekomen. Na de cursus bekijk je je eigen stad met andere ogen. We rekenen op een leuke interactie met de cursisten.  

De cursus duurt vier avonden en vindt plaats op dinsdagavond 12 en 19 maart 2019 en dinsdagavond 2 en 9 april 2019. De lezingen beginnen om 20.00 uur, vinden plaats in de prachtige Parkvilla in Park Rijnstroom en duren ongeveer 2 uur (met een korte pauze).  Deelname aan de cursus kost € 35,-. Koffie of thee en roze koeken tijdens de pauze op alle avonden zijn bij deze prijs inbegrepen.  Je kunt je voor deze cursus opgeven tot uiterlijk 5 maart via het aanmeldformulier. 

Wat: Cursus “Snap je Stad”
Waar: Parkvilla, Park Rijnstroom
Wanneer: dinsdag 12, 19 maart 2019 en 2 , 9 april 2019
Hoe laat: 20.00 – 22.15 uur
Wat kost het: €35,-

Aanmeldenaanmeldformulier

386449584_082bee063d_o

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren