Rondvaarten over de Oude Rijn op Open Monumentendag zaterdag 8 september

Op zaterdag 8 september is het landelijke Open Monumentendag. In Alphen aan den Rijn is een flinke hoeveelheid monumenten van binnen te bekijken.

Zoals u van CAS gewend bent hebben we dit jaar een interessant onderwerp met een nieuwe invalshoek gekozen. We gaan varen over de Rijn, door het oude centrum. De Rijn is immers  het oudste en grootste monument van Alphen en geeft al eeuwen structuur aan onze stad. De Rijn is zeer bepalend geweest in het ontstaan en de groei van Alphen en krijgt nu steeds meer een centrale plek bij de toekomst van deze stad. Maar kent u de Rijn eigenlijk wel echt? En hoe ziet Alphen er uit vanaf de Rijn?

Met deze rondvaart van Aar via Rijn naar Gouwe neemt CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw, u mee over de Rijn langs nieuwe ontwikkelingen, bijzondere monumenten, historische plekken die een nieuwe bestemming kregen. We staan stil bij wat er was, wat er is en wat er zou kunnen zijn. En hoe dat zo gekomen is.

U ziet de achterkanten van bekende Alphense straten en gebouwen en zult u verbazen over hoe Alphen er vanaf het water uitziet. Soms prachtig, soms schokkend, soms vol mogelijkheden. Maar altijd interessant en vol mooie verhalen.

Elk kwartier vertrekt er een boot met onze gidsen vanaf de monding van de Aar in de Rijn, bij de Aarbrug tussen Hooftstraat en Van Mandersloostraat. Het opstappunt is bij Koeien en Kaas, vlakbij het prachtige historische Nutsgebouw.

In een tocht van ongeveer een half uur ervaart u Alphen volledig anders dan u gewend bent. Na de ronde keert u terug op dezelfde locatie.

Aanmelden kan alleen ter plekke, uiteraard is toegang ook voor deze rondleiding gratis.

De boten varen op zaterdag 8 september tussen 11.00 en 15.00 uur.

CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek.
CAS verrast, legt uit, prikkelt, daagt uit, verwondert en verleidt.

Volg ons op @casalphen.nl, op https://www.facebook.com/CASAlphen en op www.casalphen.nl.

Alphense brug 1902