Rondleiding limonadefabriek Julianastraat

CAS Alphen (het Alphense Centrum voor Architectuur en Stedenbouw) organiseert op zaterdag 9 september rondleidingen door de oude limonadefabriek aan de Julianastraat 2. Dit gebeurt in het kader van de Open Monumentendag.

De limonadefabriek aan de Julianastraat 2, tussen Schoutenhuis, Omloopkanaal en Oude Rijn, is gebouwd in 1898, in opdracht van de bekende Alphense industrieel Varossieau. In 1936 werd dit de eerste plek in Nederland waar Coca Cola gebotteld werd. Nog decennia daarna was Alphen het centrum van Coca Cola voor Nederland. Het gebouw bevat nog enkele authentieke details en is verder vooral bijzonder door de locatie en de plek die het in de Alphense industriële geschiedenis speelt.

Dit gebouw is eenmalig voor het publiek te bezoeken, voorafgaand aan de aanstaande grote renovatie tot woningen. Tijdens de rondleidingen vertellen de gidsen u meer over geschiedenis en toekomst van dit bijzondere gebouw. De rondleidingen vinden plaats op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, van 11.00 tot 14.00 uur. Deelname is uiteraard gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig: u kunt gewoon langskomen.

CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek.
CAS verrast, legt uit, prikkelt, daagt uit, verwondert en verleidt.

Volg ons op @casalphen.nl, op https://www.facebook.com/CASAlphen en op www.casalphen.nl.