Halve van Alphen op zondag 6 oktober: dé najaarsklassieker.

Zondag 6 oktober 2017 vindt de 4e editie van de Halve van Alphen plaats: een echte halve marathon langs de groene randen van Alphen aan den Rijn. Over een bijna autovrij parkoers loop je een rondje van 21,1 km om Alphen: precies een halve marathon. Zo ervaar je de mooie kanten van Alphen en de prachtige omgeving van het Groene Hart. Ook merk je hoe goed de vrijliggende fietspaden rondom de stad gebruikt kunnen worden voor recreatie.

De Halve van Alphen wordt georganiseerd door Alphen a/d Run en CAS Alphen.

De Halve van Alphen is open voor iedereen dankzij de verschillende opties. Er is maar één afstand, maar je hebt veel keuzes over hoe je die volbrengt.

Je kunt zelf de hele halve marathon hardlopen.

Je kunt ook meedoen met een estafetteteam (2×10, 3×7, 4×5). De een rent, de ander fietst mee en op de wisselplek wissel je van rol. (zorg voor warme kleren voor de fietser). Ben je met een team, dan kan er ook 1 rennen terwijl 2 of 3 estafettelopers meefietsen. Ook dan wissel je op je juiste plek.

Maar je mag ook skaten of fietsen. De fietstocht is zelfs open voor kinderen (onder begeleiding van hun ouders natuurlijk): de ultieme gelegenheid om met het hele gezin een halve marathon te volbrengen. Of om je coach eens op de fiets met je mee te nemen.

De start is om 11 uur.

Er is zelfs een wandeltocht. De wandelaars vertrekken om 9.30 en lopen dezelfde route rondom Alphen.

Start en finish zijn op de Flemingweg 18 G (bij onze sponsor B-fitt).

Het programma voor de Halve van Alphen:

09.00 inschrijven wandeltocht, 09.30 start wandeltocht,

10.00 inschrijven Halve marathon voor hardlopers, estafettelopers, skaters en fietsers, (10.45 warming up door B-fitt)

11.00 start Halve van Alphen.

Inschrijven kan (uitsluitend) ter plekke vanaf 09.00 uur.

Parkeerruimte is beperkt dus kom op de fiets. Meer informatie is te vinden op www.halvevanalphen.nl en op Facebook bij de “Halve van Alphen”.

Deelname is natuurlijk gratis. Iedereen die de tocht volbrengt krijgt een mooie oorkonde.

Je kunt wat spullen in een tas bij de start achterlaten, maar er is geen bewaakte garderobe dus zorg zelf voor je waardevolle spullen.

We zien je zondag 6 oktober bij de leukste Halve marathon van Alphen!