Halve om Alphen

Op een stormachtige zondag 2 oktober vond de tweede editie van de Halve om Alphen plaats. Deze halve marathon rondom Alphen, door een prachtige groene omgeving, is bedoeld om Alphen als aantrekkelijke woon- en sportstad op de kaart te zetten en een extra uitdaging op de Alphense hardloopkalender toe te voegen.
 

Het vrijwel autovrije parcours rondom de stad liep van het Spookverlaat via de Hoorn, het jaagpad langs de Rijn, Weteringpark, de Heimanswetering, de Ridderbuurt, golfbaan en Park Zegersloot via het Ravelijnpad weer naar het Spookverlaat. Dit parcours is uiteraard ook op andere momenten voor recreatieve lopers te gebruiken.

Het aantal hardlopers was ten opzichte van de eerste editie flink gegroeid, met naast de vele Alphense deelnemers ook belangstelling vanuit Den Haag en omgeving en zelfs een enkele internationale deelnemer. Ondanks de regen lieten velen zich verleiden door de mooie omgeving en goede sfeer.

Patrick Kalksma verdedigde met succes zijn titel. Sebastiaan Stek won de prijs voor snelste fietser onder de 10, terwijl Jessica Linting en Gerdien Kok Open Alphens Estafette Kampioen bij de dames werden. Dit jaar was er voor het eerst ook een aantal deelnemers die de Halve om Alphen powerwalkte.

De Halve om Alphen werd georganiseerd door CAS Alphen in samenwerking met Alphen aan de Run. De organisatie gaat zich voorbereiden op een nog aantrekkelijkere editie in 2017.

 
 

ff69236c5bf13c60d8bd91b49b887134

 

Bewaren

Bewaren