Fietstocht langs ‘moderne momumenten’


Op zaterdag 11 september is het landelijke Open Monumentendag met als thema ‘Mijn monument is jouw monument’. Inclusiviteit staat centraal en het doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen a/d Rijn, organiseert op die dag een fietstocht rondom het thema “moderne monumenten”. We fietsen langs, en vertellen over, ogenschijnlijk alledaagse modernere woongebouwen, winkelgebouwen en openbare gebouwen. 

De relatief jonge gebouwen hebben vaak de status van monument nog niet behaald maar hebben desondanks een belangrijke functie in het stedelijk weefsel van de stad. De sociale functie als plek waar mensen elkaar bewust of onbewust ontmoeten maakt dat de gebouwen goed passen bij het inclusieve thema van deze dag. 

Tijdens deze fietstocht ontdek je dat niet alleen oude gebouwen ertoe doen maar dat ook jonge gebouwen erbij horen en van waarde zijn voor Alphen aan den Rijn. 

Deze fietstocht start zaterdag 11 september om exact 10 uur. We verzamelen bij Gek van Fietsen, Frederik Hendrikstraat 2 in Alphen a/d Rijn. De fietstocht duurt tot ongeveer 12 uur. Aanmelden is niet nodig, we zien u graag ter plekke. Deelname is gratis. 

Wat: Fietstocht vanaf centrum door Ridderveld
Waar: verzamelen bij Gek van Fietsen, Frederik Hendrikstraat 2 in Alphen a/d Rijn
Wanneer: zaterdag 11 september 2021
Hoe laat: 10.00 – 12.00 uur
Wat kost het: deelname is gratis 

CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek.
CAS verrast, legt uit, prikkelt, daagt uit, verwondert en verleidt. 

Volg ons op @casalphen.nl, op https://www.facebook.com/CASAlphen en op www.casalphen.nl

https://www.komoot.nl/tour/473693064?share_token=afm4u3v2HpMDiv6POuyW4RCeXeY72Azrxn0qhCny54dYDprTZy&ref=wtd