Fietstocht langs ‘levende monumenten’


Op zaterdag 9 september is het landelijke Open Monumentendag met als thema ‘Levend Erfgoed’. Inclusiviteit staat centraal en het doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen a/d Rijn, organiseert op die dag een fietstocht rondom het thema “levend erfgoed”. We interpreteren het begrip ‘levend’ zeer breed. Van letterlijk levend – we verzamelen bij de kinderboerderij in het Bospark, naar levend als in ‘veranderend gedurende de tijd’ – we bekijken verschillende getransformeerde gebouwen. We bezoeken levendige plekken en bekijken gebouwen die grote impact hebben gehad op de levens van veel Alphenaren. Zo komen we door het Bospark, langs Baronie en Rijnhaven en door het Rooie Dorp en het Visserpark. 

Tijdens deze fietstocht ontdek je dat gebouwen meer zijn dan stille, starre objecten maar dat plekken en gebouwen in Alphen tot leven komen door de tijd en het gebruik. En kijk je voortaan met andere ogen naar je eigen omgeving. 

Deze fietstocht start zaterdag 9 september om exact 10 uur. We verzamelen bij de kinderboerderij in het Bospark in Alphen aan den Rijn. De fietstocht duurt tot ongeveer 12 uur. Aanmelden is niet nodig, we zien u graag ter plekke. Deelname is gratis. 

Wat: Fietstocht vanaf Bospark richting RijnhavenWaar: verzamelen bij kinderboerderij, Bospark Alphen aan den RijnWanneer: zaterdag 9 september 2023Hoe laat: 10.00 – 12.00 uurWat kost het: deelname is gratis 

CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek.CAS verrast, legt uit, prikkelt, daagt uit, verwondert en verleidt. 

Volg ons op @casalphen.nl, op https://www.facebook.com/CASAlphen en op www.casalphen.nl