Dag van de Architectuur op zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni is de Dag van de Architectuur. CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen a/d Rijn, organiseert op die dag een fietstocht rondom het thema “Geloof in je stad”, als aanvulling op de succesvolle cursus “Snap je Stad”.

Tijdens deze fietstocht leer je je stad van een andere kant kennen, en ontdek je hoe de snelle groei in de periode na de Tweede Wereldoorlog vorm kreeg. Een groot geloof in deze stad stond aan de basis.

“Geloof in je stad” kan letterlijk worden genomen als het gaat om de groei van Alphen tijdens de wederopbouwperiode. Er spreekt een grote ambitie uit de ontwikkelingsvisie uit de jaren 50. In een korte periode groeide Alphen sterk en werd een flink aantal bruggen (Julianabrug), kerken (Opstandingskerk), fabrieken (o.a. De Baronie) en woonwijken gebouwd, iconen die typerend zijn voor deze periode. Openbare gebouwen lenen zich bij uitstek om architectonisch af te wijken van de norm en iets bijzonders neer te zetten.

“Geloof in je stad” is een fietstocht door het Alphen van na de 2e WO II. We vertellen over moderne architectuur, over ontwikkelingen in de stedenbouw en in de samenleving en over hoe de enorme woningbehoefte van de wederopbouwperiode van invloed is geweest op de ontwikkeling van deze stad. Na deze fietstocht kijk je met andere ogen naar je eigen stad, en ga je er nog sterker in geloven.
Deze fietstocht start zaterdag 2 juni om exact 10 uur. We verzamelen bij Gek van Fietsen, Frederik Hendrikstraat 2 in Alphen a/d Rijn. De fietstocht duurt tot ongeveer 12 uur. Aanmelden is niet nodig, we zien u graag ter plekke. Deelname is gratis.  

Wat: Fietstocht vanaf centrum door Ridderveld
Waar: verzamelen bij Gek van Fietsen, Frederik Hendrikstraat 2 in Alphen a/d Rijn
Wanneer: zaterdag 2 juni 2018
Hoe laat: 10.00 – 12.00 uur
Wat kost het: deelname is gratis

IMG_3732 (2)

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren