Dag van de Architectuur op zaterdag 15 juni

Leer je stad: een fietstocht langs scholen
Op zaterdag 15 juni is de Dag van de Architectuur. CAS Alphen, het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen a/d Rijn, organiseert op die dag een fietstocht rondom het thema “Leer je stad”, als aanvulling op de succesvolle cursus “Snap je Stad”.
Tijdens deze fietstocht leer je je stad van een andere kant kennen. Geïnspireerd op het landelijke thema: “Door de ogen van…”, kiezen wij er dit jaar voor Alphen te bekijken door de ogen van een scholier en vertellen we verschillende verhalen over schoolgebouwen in Alphen.

Alphen is rijk aan scholen: oude en nieuwe, basis- en middelbare. Op deze fietstocht bezoeken we heel oude en heel nieuwe scholen, zien we verschillen, overeenkomsten, en leer je deze te begrijpen: wat zegt een gebouw over de tijd waarin het gebouwd is. En over de omgeving. En hoe functioneert het in een andere tijd? Of in een heel andere vorm?

De verschillende basisscholen in Alphen laten een mooi tijdsbeeld zien van de ontwikkeling van deze stad.
Het Masterplan Huisvesting Middelbare Scholen Alphen is volop in uitvoering: op veel plekken wordt druk gebouwd en gesloopt.
Natuurlijk staan we op deze fietstocht stil bij meerdere nieuwe schoolgebouwen, en leer je over hoe en waarom ze zo worden gebouwd.
We komen ook langs scholen die nu een andere functie hebben gekregen, of andersom. We laten je zien wat flexibiliteit van een gebouw kan betekenen.
Met deze fietstocht leer je met andere ogen naar je eigen stad te kijken.

Deze fietstocht start zaterdag 15 juni om exact 10 uur.
We verzamelen op de parkeerplaats bij de voormalige Topmavo van het Groene Hart Lyceum, Meteorlaan 2 in Alphen a/d Rijn.
De fietstocht duurt tot ongeveer 12 uur.

Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, we zien u graag ter plekke.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren