Alphense Bruggenrun op donderdag 8 december 2023

Donderdag 8 december 2023 vindt de 11e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met 2 afstanden en nog veel meer bruggen dan voorheen: 10 km (33 bruggen) en 5 km (21 bruggen). Je kunt de 5 km ook goed wandelend afleggen. Het thema van dit jaar: “Dag Sinterklaasje!”. Leef je uit!

Ook kun je mee met de rondleiding onder begeleiding van gidsen van CAS Alphen. We hebben dit keer een wandeling uitgezet door het sfeervol verlichte centrum, met veel aandacht voor zowel oude monumenten als nieuwe ontwikkelingen. O.a. Park Rijnstroom en het gebied rond de Alphense brug staan op het programma. Wandel mee, laat je verbazen en kijk voortaan anders naar je eigen stad!

De hardlooproutes staan op straat uitgepijld. We leveren begeleiders op de fiets. Je kunt ze alvast gaan proeflopen. Maar nog handiger is als je ze in je hoofd prent, of op je horloge of telefoon zet.

5 KM: KLIK HIER

10 KM: KLIK HIER

De Bruggenrun start donderdagavond 8 december om 20.00 uur vanuit Hendrick’s Pub (Prins Hendrikstraat 119 in Alphen a/d Rijn). Ook de finish is in Hendrick’s Pub. Verlichting dragen = verplicht. Inschrijven kan op de avond zelf tussen 18.00 en 19.45 uur. Deelname is uiteraard en als altijd gratis, donaties voor “Vrienden van dichtbij”, het goede doel van deze editie, worden zeer op prijs gesteld.

Rondom de Bruggenrun is het extra leuk in Hendrick’s Pub: vanaf 18.00 uur is er winterse kost verkrijgbaar bij André’s Koek & Zopie. Na afloop blijft het voor deelnemers en toeschouwers nog lang gezellig met de afterparty tijdens deze donkere winteravond.

Deze Bruggenrun wordt georganiseerd door Alphen a/d Run, CAS Alphen en Hendrick’s Pub in een bijzondere samenwerking tussen horeca, sport en stadshistorie. Meer informatie is te vinden op www.bruggenrun.nl en op  www.facebook.com/alphensebruggenrun. 

Volg ons op @casalphen.nl, op https://www.facebook.com/CASAlphen en op www.casalphen.nl.

route 5km:

route 10 km: