Rondleiding tijdens Alphense Bruggenrun op donderdag 22 juni

In het kader van de langste dag van het jaar organiseren we een avondrondleiding door het Alphense centrum, op donderdagavond 22 juni. 

We bezoeken de Lage Zijde, van Park Rijnstroom tot Van Boetzelaerstraat. We ontdekken de achtergronden bij dit monumentale park, en horen de verhalen over zowel de gebouwen als de bewoners. Daarna wandelen we rond in het voormalige Aarlanderveen, dat sinds 1918 onderdeel vormt van Alphen a/d Rijn. Er is veel bijzonders te ontdekken over het ontstaan en het huidige gebruik van dit gebied. Je gaat met andere ogen naar bekende plekken kijken en ontdekt een hoop nieuws over je eigen omgeving. 

We vertrekken donderdag 22 juni om 20.00 uur bij Hendrick’s Pub en zijn ongeveer 1,5 uur op pad. Aanmelden kan ter plekke. Deelname is als altijd gratis. Een vrijwillige bijdrage tegen MS is welkom.

Tegelijkertijd vindt de 12e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met 2 afstanden en over heel veel bruggen: 10 km (33 bruggen) en 5 km (21 bruggen). De 5 km is ook goed op eigen tempo te wandelen.. 

Al vele jaren is de Bruggenrun een sfeervol en drukbezocht evenement, dat het leukste van sporten verbindt met veel gezelligheid rond start en finishDe Bruggenrun is zo laagdrempelig dat iedereen kan meedoen. Al was het maar voor de afterparty!  

En ook dit jaar hebben we hard aan het verbeteren van de route gewerkt. De Aarkade is verder af, de Julianastraat is heringericht. En we blijven de loop met misschien wel de hoogste brugdichtheid van Nederland hebben!  Goeie reden om mee te doen dus!  

De routes zijn verder verbeterd en zijn nu al te verkennen! 

De Bruggenrun start donderdagavond 22 juni om 20.00 uur vanuit Hendrick’s Pub (Prins Hendrikstraat 119 in Alphen a/d Rijn). Ook de finish is in Hendrick’s Pub.  Inschrijven kan niet vantevoren, maar alleen op de avond zelf tussen 18.00 en 19.45 uur.  

Deelname is uiteraard en als altijd gratis. Donaties voor het goede doel van deze editie, onderzoek naar MS (zie ook www.themay50k.nl/fundraisers/moniquebruijn), worden zeer op prijs gesteld.  

Rondom de Bruggenrun is het extra leuk in Hendrick’s Pub: vanaf 18.00 uur zijn er zomerse versnaperingen verkrijgbaar toeschouwers kunnen gelijk aan het zomerbier en voor deelnemers gloren na afloop de verkolende drankjes.. Na afloop blijft het voor deelnemers en toeschouwers nog lang gezellig met de afterparty tijdens de zwoele zomeravond.  

Deze Bruggenrun wordt georganiseerd door Alphen a/d Run, CAS Alphen en Hendrick’s Pub in een bijzondere samenwerking tussen horeca, sport en stadshistorie. Meer informatie is te vinden op www.bruggenrun.nl en op Facebook: www.facebook.com/alphensebruggenrun.